Secțiunea pentru Medici: Bine ați venit!

Bine ați venit!

10 iunie 2013

Tulburările de anxietate sunt cele mai frecvente probleme de sănătate mintală în rândul copiilor și adolescenților și pot reprezenta o provocare pentru medicul de familie, fiindcă multe dintre cazurile de copii/adolescenți cu anxietate sunt văzute prima dată de către medicii de familie.

Dat fiind specificul simptomelor de anxietate la copii/adolescenți (tabloul clinic include adeseori simptome fizice multiple, cum ar fi dureri de stomac/cap, dificultăți de somn, oboseală etc.), precum și centrarea primară a medicilor de familie asupra simptomelor fizice, nu de puține ori cazurile de anxietate nu sunt recunoscute ca atare. Literatura de specialitate ne sugerează că mai puțin de o treime dintre cazurile de anxietate sunt recunoscute și trimise către tratament de specialitate.

Medicii de familie se confruntă cu o serie de dificultăți ce interferează cu abilitatea lor de a recunoaște cazurile de anxietate la copii/adolescenți. Prin intermediul acestui site, dorim să venim în sprijinul dvs., oferindu-vă informații științifice de ultimă oră referitoare la specificul anxietății la copii și adolescenți, delimitarea tulburărilor de anxietate de „fricile normale”, delimitarea tulburărilor de anxietate de anumite tulburări somatice care pot mima tabloul de anxietate, cunoștințe referitoare la opțiunile de tratament și informații referitoare la cum să-i sugerați părintelui un consult de specialitate atunci când aveți suspiciunea existenței unei tulburări de anxietate. Scopul nostru final e să vă sprijinim în îmbunătățirea deciziilor clinice pe care le luați și să contribuim la evitarea frustrării pe care atât dvs., cât și pacienții dvs. o experimentați atunci când vă confruntați cu cazuri care se prezintă în mod repetat cu simptome somatice vagi, pentru care nu există o explicație evidentă, și care nu dispar în urma tratamentului.
Veți găsi în curând mai multe informații pe acest site.

 
Parteneri

Știri recente

Chestionare
Nu există chestionare...